YogaFit voor senioren en sport- en spelmiddag voor kinderen bij KijkopWelzijn

NIET MEER GEBRUIKEN> OUD LOGO
Kijkopwelzijn
Sport- en spelmiddag

YogaFit voor senioren

Op donderdag 16 oktober 2022 start de buurtsportcoach van KijkopWelzijn met een nieuwe reeks stoelyoga voor senioren (65+), in samenwerking met Geert de Bruin. Tijdens deze YogaFit lessen helpt Geert de deelnemers naar meer rust, flexibiliteit en ontspanning aan de hand van yoga-oefeningen op een stoel. Het doel is om beter naar het lichaam te leren luisteren en grenzen te leren kennen.

Buurtsportcoach Nine Roman licht toe: “Met ruim 50 jaar aan ervaring besloot Geert de Bruin dat zij haar passie voor yoga wilde inzetten om ouderen te helpen meer balans te vinden, zowel mentaal als fysiek. Afgelopen zomer startten we met de eerste reeks YogaFit. De deelnemers van deze reeks waren erg positief en gaven aan dat zij de lessen als heel prettig hebben ervaren, met aandacht voor alle spieren.”

“Daarnaast wordt er in elke les met veel aandacht stilgestaan bij beweging en ademhaling. Het doel is niet om aan het eind van de lessen een voet in de nek te kunnen leggen, maar te ontdekken waar de grenzen liggen en bezig te zijn met het nu. Geert helpt met haar rustige stoeloefeningen te leren bewegen binnen de grenzen van het lichaam en te accepteren wat onveranderbaar is. Je hoeft er niet lenig voor te zijn of lang voor stil te zitten; het is voor iedereen die zoekt naar een rustiger en stabieler leven.”

YogaFit wordt in een reeks van tien lessen aangeboden aan een groep van maximaal tien deelnemers. De lessen vinden elke week op donderdag plaats van 09.30 tot 10.30 uur in BLOK0180 (Haarspitwei 9). Voor de lessen wordt een bijdrage van € 50,- gevraagd. Ieder die zich wil aanmelden of meer informatie over de YogaFit-lessen wil, kan een mail sturen naar Nine via buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of bellen naar nummer 06 13737482.

Sport- en spelmiddag voor kinderen

Op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2022 is er een inclusieve sport- en spelmiddag, waaraan kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen. Tijdens deze middag maken de kinderen kennis met onder andere rolstoelsporten, zitvolleybal en sporten die met een beperkt zichtveld beoefend kunnen worden

De sport- en spelmiddag wordt georganiseerd door de Buurtsportcoach van KijkopWelzijn en de WMO-Adviesraad. Op woensdag 5 oktober van 14.30 tot 15.30 uur in Sporthal Vrijenburgpoort, Hertenburg 32. Op donderdag 6 oktober van 15.00 tot 16.00 uur bij De Kruidentuin 6. De deelname is gratis. Wie het leuk lijkt aan een van deze middagen deel te nemen, kan zich per mail inschrijven bij de Buurtsportcoach via buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl

Datum, tijd en locatie:

5 oktober, 14.30 – 15.30 uur: Sporthal Vrijenburgpoort, Hertenburg 32

6 oktober, 15.00 – 16.00 uur: De Kruidentuin 6