Zeven podiumplekken voor jeugd van C.A.V. Energie

Het was het jaarlijkse feestje op de Coolsingel. Ook dit jaar deed een grote groep van de Barendrechtse atletiekvereniging C.A.V. Energie zaterdag mee aan de Kids runs voorafgaand aan de grote Rotterdam Marathon. Dit jaar stonden er weer met ruim 100 kinderen aan de start. Verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën liepen de kinderen een 1 of 2,5 km.

Weer veel podiumplekken dit jaar. Zeven stuks in toaal. Bij de meisjes 7/8 jaar wist Zoë van Gils een mooie 2e plaats te bemachtigen op de 1 km. Jozuah Revierre behaalde een prachtige 3e plaats bij de jongens 9/10 jaar op dezelfde afstand. Terwijl Lila van Nieuwkoop bij deze leeftijdscategorie de overwinning opeiste. Maaike van Rijswijk scoorde een 3e plaats bij de meisjes 11/12 jaar.

Ook op de 2,5 km waren de kleuren van Energie op het podium zichtbaar. In de categorie 10/12 jaar pakte Pieter Fallaux ruimschoots de winst, vlak voor Bruno Castro uit Portugal. Bruno is de zoon van de Domingos Castro, de winnaar van de Rotterdam marathon in 1997. Isabel van Noordenne scoorde in deze categorie de 3e plaats. Haico Boer mocht dit jaar voor het laatst meedoen en won de 2,5 km in de categorie 13/15 jaar.

Na de kidsruns waren ook weer veel Energie atleten actief tijdens de minimarathon, een afstand over 4,2 km. (bron: C.A.V. Energie)