Zomerleesgroep in bibliotheek Het Kruispunt

Bent u in juli en augustus niet op vakantie? Dan is een Zomerleesgroep misschien iets voor u. Voorgaande jaren was de leesgroep een groot succes, daarom start Bibliotheek Het Kruispunt in ook dit jaar weer in Barendrecht! Zomerleesgroepen worden voor een korte periode opgericht en komen in juli en augustus bij elkaar. Het initiatief komt van de landelijke organisatie Senia. Inschrijven kan vanaf nu en de kosten bedragen 15 euro.

Het thema dit jaar is OP DRIFT, drie romans over het verlaten van wat bekend is. De drie boeken die de zomerleesgroepen gaan bespreken zijn: Het oude land van Dörte Hansen, En de akker is de wereld van Dola de Jong, Helden van de grens van Dave Eggers
De landelijke organisatie van leesgroepen, stichting Senia, levert bij elk van de boeken een uitgebreide leeswijzer met gespreksthema’s. U bespreekt met elkaar de discussievragen die gaan over inhoud, stijl, auteur en recensies, of u maakt een keuze uit de vragen. Door de leeswijzer te gebruiken krijgt de bespreking diepgang en verzandt de discussie niet.

Zomerleesgroepen zijn meestal niet groter dan 6 – 8 personen. Senia zorgt dat geïnteresseerden met elkaar in contact worden gebracht. De kosten bedragen € 15,00 per persoon. Voor meer informatie kunt u kijken op www.senia.nl. U kunt zich aanmelden als belangstellende via het e-mailadres zomer@senia.nl. Als u meer wilt weten, kunt u ook telefonisch contact opnemen met Senia: tel. 0570-562656.

Praktische informatie
Datum: juli en augustus
Tijd: nader te bepalen
Locatie: Bibliotheek Het Kruispunt Barendrecht
Prijs: €15,- | aanmelden via Senia (zomer@senia.nl)