Zomerreces met Jacinta Floor

Jacinta Floor verhuisde deze week van de Waterkant naar de Paddewei. Het valt haar op dat mensen anders met elkaar omgaan in deze twee wijken. In haar eigen gastuitzending op Exxact Barendrecht gaat zij op zoek naar antwoorden op de vraag: hoe creëer je sociale cohesie in een wijk of buurt?

Jacinta Floor

Jacinta Floor (51) is gemeenteraadslid namens de VVD in Barendrecht. Zij zit onder meer in de commissie samenleving. In de commissie samenleving wordt veel gesproken over wijkgerichte aanpak en wijkgericht werken. Jacinta: “Dat gegeven moet niet van bovenaf komen, maar uit de samenleving zelf. Pas dan kunnen we echt succesvol zijn. Daarnaast is het ook gewoon erg leuk je buurtjes goed te kennen.”

Jacinta heeft drie tieners en is violiste en docente van beroep.

Zomerreces

Het zomerreces is begonnen voor de Barendrechtse gemeenteraad en voor de wekelijkse uitzendingen van het politieke radioprogramma Gemeenteloket. Maar het leven in Barendrecht gaat gewoon door. Op het vaste uur van Gemeenteloket presenteren Barendrechtse politici hun eigen radio-uitzending ‘Zomerreces’. Daarin bespreken zij met hun eigen gasten onderwerpen die hen aan het hart gaan of actueel zijn. De redactie is in handen van het raadslid, dat wordt bijgestaan door het Exxact-team. Jacinta Floor heeft de primeur, wie is de volgende?

Zomerreces is op donderdagavond van 19u00 tot 20u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether), 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht.

Luister hier de uitzending van 19 juli 2018 terug:

In deze uitzending (alfabetische volgorde):
Gasten: Miranda Groen, Claudie Wegdam
Radiofragmenten: –
Presentatie: Jacinta Floor

Jacinta Floor (links) met haar gasten Claudie Wegdam en Miranda Groen (rechts).