Zon doet haar best om er een feestdag van te maken

In de middag leeft tijdens Koningsdag de buiigheid weer enigszins op, maar desondanks zal de zon de hoofdrol spelen in het Barendrechtse weerbeeld. Bij de buien kan onweer en/of hagel voorkomen. De wind waait uit het westen en is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. Vanuit het noordwesten neemt de bewolking in de tweede helft van de middag toe en aan het eind van de avond arriveert een regengebied. In de nacht naar vrijdag breidt deze regenzone zuidwaarts uit over het Rijnmond-gebied. De minimumtemperatuur ligt rond 5 graden Celsius in Barendrecht.

Vrijdag wordt de laatste koude lentedag met 11 graden Celsius als maximumtemperatuur. Het is nog steeds wisselvallig met enkele buien, het winterse karakter gaat er wel in de loop van de dag uit. In de tweede helft van vrijdagmiddag klaart het breed op en wordt het droog. Vrijdagavond is het vrijwel onbewolkt en rustig. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig van kracht, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

In het komend weekend draait de wind geleidelijk naar zuidelijke richtingen en daardoor zal de temperatuur een stijgende tendens te zien geven, het wordt zaterdag circa 15 graden Celsius in Barendrecht en zondag is zelfs 18 graden Celsius mogelijk. Zaterdag breekt in de loop van de dag vanuit het zuidwesten de zon steeds vaker door. Zondag hebben we juist in de ochtend de meeste zonuren.