Zorggroep De Toekomst en de Zorgnijverij in Hart voor Barendrecht

Zorggroep De Toekomst en Zorgnijverij in Hart voor Barendrecht
Zorggroep De Toekomst en de Zorgnijverij in Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 2 juni zijn Zorggroep De Toekomst met Betty Guijs en de Zorgnijverij met Erna Noordijk te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht. Jonge ondernemingen die beiden hun 1e lustrum vieren in 2020 en succesvol zijn in datgene waarin zij zich gespecialiseerd hebben, met name de dagbesteding. De activiteiten van Zorggroep de Toekomst vinden plaats in De Oude Pastorie, Dorpsstraat 146.  Een kleinschalige locatie met een zinvolle en gezellige dagbesteding aan mensen met geheugenproblemen, psychische problemen en/of een lichte fysieke beperking.

De Zorgnijverij aan de Arnhemseweg biedt o.a. een dagbesteding en individuele begeleiding aan kinderen, tieners, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of een psychiatrische beperking. Er bestaan meerdere vormen van dagbesteding.

Half maart viel echter alles stil vanwege de corona-crisis. Ruim 10 weken later gaat Hart voor Barendrecht met beide ondernemers in gesprek. Wat is er gebeurd met hen als ondernemer en met de cliënten, die niet meer konden deelnemen aan hun dagbesteding. Hoe gaat het nu en hoe kunnen zij de schade aan hun onderneming beperken? Wat zijn de gevolgen voor beide ondernemingen en hoe krabbelen zij weer op tot het normale niveau?

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4MHz in de ether, FM 105.9MHz op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl