Zuidpolder in Gemeenteloket met wethouder Peter Luijendijk

Donderdagavond 7 juni is wethouder Peter Luijendijk (CDA) te gast in Exxact radioprogramma Gemeenteloket. Luijendijk vertelt onder meer over de Zuidpolder, waarover binnenkort besluiten worden genomen.

Ontwerp Zuidpolder Barendrecht. Is dit het definitieve ontwerp?

De Zuidpolder is het gebied ten zuiden van de wijken Vrouwenpolder (Kilweg) en Ter Leede (Leedeweg). In de afgelopen jaren is het gebied ten zuiden van de Leedeweg opnieuw ingericht. Het is het gebied waarin ook de Kleine Duiker en Theehuys Polderzicht zijn gelegen. Het gebied links daarvan moet nog verder ontwikkeld worden. Het is het gebied waarin onder meer de nieuwe begraafplaats ligt.

Peter Luijendijk

Een deel van dit linker deel van de Zuidpolder wordt ingericht als natuur- en recreatiegebied. Wat zijn de plannen daarvoor en wanneer wordt dit gerealiseerd? Welke gevolgen heeft dit voor het agrarische gebied? En wat wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad ten aanzien van de Zuidpolder? Hierover vertelt verantwoordelijk wethouder Peter Luijendijk in Gemeenteloket.

In de uitzending van 7 juni zijn tevens de twee nieuwe gemeenteraadsleden Nicoline Blankenstein – Van Heugten en Miranda Mes – Le Feber te gast. Beiden zijn gemeenteraadslid namens Echt voor Barendrecht.

Gemeenteloket is het wekelijkse radioprogramma over politiek en gemeentelijke actualiteiten. Het programma is elke donderdagavond vanaf 19u00 live te beluisteren op 106.4 FM (ether) en 105.9 FM (kabel) en via de app en livestream van Exxact Barendrecht. Meer informatie en eerdere uitzendingen zijn te vinden op exxact.nl/gemeenteloket.